Links

Gezondheid en zorg advies nodig? Kijk naar:
Leuk pannenkoekenhuis in Amsterdam:
The happy pig, pancake shop
Voor iedereen en bezoekers van Hoornsche Food Market 28 maart 2016:


Menu van morgen en voorkomen voedselverspilling
Winnaars receptenwedstrijd http://www.menuvanmorgen.nl/receptenwedstrijd/

Bron:  Goed eten & Natuur en milieu nieuws

Totaal houdbaar tot info en campagne voor betere term: http://www.thtwegermee.nl/

Sinds oktober 2014 in Brabant begonnen: http://www.nfdwstd.com/. Hopelijk komt dit ook in Hoorn. Verdere info op http://www.nowastenetwork.nl/de-afgeprijsd-app-van-nofoodwasted/

Wisselbekers, het duurzame retoursysteem voor drinkbekers.
Info:  https://www.youtube.com/watch?v=WI1dxyP2Eyg

Goed en gezellig restaurant in Utrecht: http://www.den-draeck.nl/

De ASN bank heeft ook een oproep geplaatst: http://voordewereldvanmorgen.nl/Nieuws/NieuwsType/Blogs/Nieuws/Sluit_je_aan_bij_MealToday_

Gemeente Hoorn wil helpen en hebben het initiatief als duurzame doener op de site van www.puurhoorn.nl

 

24 juli 2014: Financieel Dagblad over voedselverspilling. Artikel over Instock Amsterdam.

 

Goed initiatief: Kromkommer 

 

12 maart 2014: speciaal thema op DuurzaamDoen.nl: eten.

http://www.duurzaamdoen.nl/eten/

 

In de onderstaande link staat een de samenvatting van het onderzoek met aanbevelingen uitgevoerd door de Nationale DenkTank 2012: “Wat stelt De Nationale DenkTank 2012 voor om de voedselketen te verduurzamen?”

http://www.nationale-denktank.nl/wp-content/uploads/2012/12/Klikversie-Nationale-Denktank-2012-11-december.pdf

http://www.nationale-denktank.nl/2012/12/onderzoek-nationale-denktank-warm-ontvangen-door-cbl-en-fnli/

 

‘Volg je maaltijd!’ brengt de productieketen van Latijns-Amerika naar Nederland in beeld. Bekijk hier de animatie!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RBGUDKiP-aI

 

Eten over? Deel het met je buurt: 
http://www.debeterewereld.nl/Artikelen/5804/Deel_je_overgebleven_voedsel_met_Foodsharing

http://www.foodsharing.nl/

 

Meest vernieuwend out of home concept 2012/2013 en heel leuk initiatief: www.wecanteen.nl

 

Groene Grieten filmpje:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_5dyRYOTn6E

 

Tristram Stuart: Het afvalschandaal van de wereldvoedselproductie, TEDSalon London Voorjaar 2012

http://www.ted.com/talks/lang/nl/tristram_stuart_the_global_food_waste_scandal.html

 

Leuke informatieve debatsessie 16 en 17 maart 2013 over voedselzekerheid van labbsessies debatlabb

http://www.labbsessies.nl/debatlabb/aflevering3/

 

Tips om zelf voedelsverspilling thuis te onderzoekenmet resultaat? Met dagboek binnen 3 weken 20% minder voedselverspilling!
http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=147461

Huishoudens die in een dagboek bijhouden hoeveel eten ze weggooien en actief gestimuleerd worden om verspilling te beperken, brengen hun voedselverspilling binnen 3 weken met gemiddeld 20% terug. Dat blijkt uit een proef met Food Battles in Apeldoorn, Lochem, Brummen en Eerbeek. Meer resultaten uit de Food Battle worden op 11 april door Wageningen UR gepresenteerd op het Gemeentelijk Afval Congres in Amersfoort. De onderzoekers zijn van plan meer FoodBattles te initiëren, in binnen- en buitenland.Veel huishoudens die de strijd tegen voedselverspilling aangingen, gaven vooraf aan zich al zeer bewust te zijn van voedselverspilling. Toch wisten zij hun voedselverspilling tijdens de drieweekse Food Battle met 20% te reduceren. In een afvaldagboek hielden 62 huishoudens met 150 volwassenen en 55 kinderendagelijks bij hoeveel voedsel ze weggooiden. Daarmee werd het voor huishoudens inzichtelijk hoeveel ze daadwerkelijk weggooiden.Bij lokale supermarkten werden concrete tips verstrekt om voedselverspilling te voorkomen. Zo werden de deelnemers geholpen hun koop-, kook- en bewaargedrag aan te passen. Ze leerden bijvoorbeeld dat ‘Tenminste Houdbaar Tot’, een kwaliteitsgarantie afgegeven door de producent, niet betekent dat voedsel na die datum niet meer veilig is.Ook kregen ze advies over het maken van boodschappenlijstjes, het bepalen van de portiegrootte van maaltijden, de beste plek in de koelkast om eten te bewaren en wat te doen met restjes. Te veel koken bleek de belangrijkste bron van voedselverspilling. Door kliekjes te bewaren, in plaats van restjes uit de pannen in afvalemmers te legen, zou bijna 4% minder voedsel verspild kunnen worden.De Food Battle is uitgevoerd in samenwerking met Albert Heijn in Lochem en Apeldoorn, C1000 en Coop Supermarkten in Apeldoorn en Jumbo in Brummen en Eerbeek. Het initiatief werd gesteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Rijkswaterstaat Leefomgeving, het ministerie van Economische Zaken, GreenCook, Rabobank Graafschap-Noord, de provincie Gelderland en Elan expertisecentrum.Zie voor meer informatie over de Food Battle de website www.foodbattle.nl.bron: Wageningen UR Food & Biobased Research, 10/04/13Copyright ©2013 AgriHolland B.V.

 

Voedselverspilling te lijf?

http://www.trouw.nl/tr/nl/12744/Youth-Food-Movement/article/detail/3423958/2013/04/11/Met-gezond-verstand-de-voedselverspilling-te-lijf.dhtml

 

Voedselverspilling verminderen en afval verkleinen tegelijkertijd:

http://www.myfoodstyle.nl/p/minder-afval.html

 

Biobudget tips:

http://www.biobudget.nl/biobudget-tips/