Goed Eten Gered

Workshop / gastles voedselverspilling voor groep 5 tot en met 8.

Via deze workshop of gastles laat ik de kinderen actief kennismaken met het thema voedselverspilling. Natuurlijk door een informatieve presentatie vooraf en met concrete voorbeelden.
Uiteindelijk gaan de leerlingen makkelijke gerechten maken in twee of drietallen die lekker en gezond zijn en gericht zijn op voedselverspilling voorkomen. De Ingrediënten van de gerechten zullen voornamelijk bestaan uit groenten en fruit en seizoensgebonden zijn.


De workshop / gastles heeft een duur van 45 minuten en kost € 45,- .
Er kan gebruik gemaakt worden van de subsidie van Jong Leren Eten.


Mealtoday is deelnemer van het Jong Leren Eten programma van de regio Westfriesland. Zoals u wellicht weet is Jong Leren Eten een landelijke organisatie, door de overheid opgericht.
Ik laat me inspireren door hetgeen Wageningen Universiteit heeft onderzocht en ga van hun bevindingen uit: Smaakmissie voedselverspilling. Op de volgende infographic ziet u een overzicht: